marți, 19 februarie 2013

Grupul Balbeck – Truică – Rotea mai trage o ţeapă. Victima: Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina

Cătălin Rotea, secretaul general al PNL Olt (stânga) şi avocatul Robert Truică sunt cercetaţi de poliţişti pentru distrugere

După ce au ţepuit Fundaţia pentru Tineret Olt, Alin Mario Martinescu, zis Balbeck, fost patron al televiziunii OltTV Slatina, Cătălin Ştefan Rotea, secretarul general al PNL Olt şi consilierul local PD-L Ioan Truică mai trag o ţeapă, de data aceasta Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina.

Firma în care cei trei s-au adunat ca asociaţi la sfârşitul lui 2010, SC Accredo Resort SRL, a închiriat în urmă cu mai multe luni clubul „La scena“ din incinta instituţiei pentru suma de 10.000 de lei lunar. Începând cu luna septembrie, cei trei n-au mai plătit un leu, nici pentru chirie, nici pentru utilităţi. Aşa că proprietarul clubului, Casa de Cultură a Sindicatelor, i-a dat afară pe rău-platnici săptămâna trecută, a sigilat uşa şi a pus pază. Nimic din toate acestea nu i-a oprit sâmbătă pe doi dintre asociaţii firmei, Balbeck şi Rotea, ajutaţi de fiul consilierului local Truică, avocatul Robert Truică şi de alte două persoane, să reocupe abuziv clubul, după ce s-au luat la harţă cu agenţii de pază şi după ce, dotaţi cu scule adecvate, au tăiat lanţul şi lacătul cu care era zăvorâtă uşa de la intrare. Ei sunt acum cercetaţi de organele abilitate pentru distrugere.

Recidivă

Cazul de la Casa de Cultură a Sindicatelor este tras la indigo cu scandalul pe care cei trei asociaţi l-au provocat luna trecută la hotelul Palace din Slatina al Fundaţiei pentru Tineret Olt. Cei trei au închiriat hotelul în luna decembrie 2010, iar din luna septembrie au refuzat să mai plătească facturile la chirie şi utilităţi. Părţile au încercat să ajungă la o soluţie pentru rezolvarea problemei, încheind un proces-verbal de conciliere prin care chiriaşii îşi luau sarcina să plătească debitele restante până la o dată anume. N-au făcut-o, iar contractul a fost reziliat de drept. Balbeck, Rotea şi Truică au refuzat însă să părăsească hotelul. „N-au mai plătit ulterior fundaţiei sumele lunare asupra cărora se convenise sub semnătură şi ştampilă. Contractul este în prezent reziliat, pentru că, văzând că cei trei asociaţi nu plătesc, anul acesta între părţi a mai intervenit un act adiţional la contract, care dărâmă practic contractul şi care obligă locatarul să-şi ia ce-i al lui şi să plece. Atâta timp cât totul a fost prins sub semnătură şi ştampilă, nu înţeleg atitudinea celor trei asociaţi, care refuză să pună în executare un act asupra căruia s-a convenit“, se plângea în octombrie preşedintele Fundaţiei pentru Tineret Olt, Ilie Chiriţă. Atunci, ca şi acum, cei trei asociaţi cer rezolvarea problemei în instanţă. Secretarul general al PNL Olt, Cătălin Rotea, este, după cum se ştie, fiul judecătorului Nicolae Rotea, fost preşedinte al Judecătoriei Balş.

Semne şi întrebări

Cei trei asociaţi şi ajutoarele lor se manifestă degajat în scandalurile generate, ca şi când ar fi foarte siguri că nu păţesc nimic indiferent ce-ar face, aidoma unora cu spate foarte puternic. Doi dintre ei sunt membri de partid. Cel de-al treilea a fost condamnat cu ani în urmă într-un dosar de furt de maşini. Lipsa de reacţie a PNL şi PDL în privinţa celor doi membri de partid, Rotea şi Truică, începe să dea de gândit. 
Firma Accredo Resort SRL a încasat în urmă cu câteva luni peste 10 miliarde de lei vechi în baza unui contract încheiat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, contract finanţat, în cadrul unui proiect, din fonduri europene. Contractul a fost câştigat în cadrul unei licitaţii la nici trei luni de la înfiinţarea firmei, cu obiect de activitate mulat perfect pe cerinţele licitaţiei. Se pare că miliardele s-au evaporat rapid din conturile firmei, de vreme ce trio-ul Balbeck – Truică – Rotea nu mai are cu ce să-şi plătească datoriile. Să aibă asta vreo legătură cu anul electoral 2012?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu