marți, 19 februarie 2013

Ciugulea se dă lovit de insolvenţă. „Manevre“, spun cunoscătorii

                                                      
Firma de suflet a omului de afaceri liberal Ioan Ciugulea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, nu-şi mai poate plăti datoriile. SC Delta Star SRL a fost înscrisă în Buletinul de Insolvenţă nu cu foarte mult timp în urmă. Societatea controlată de Ciugulea a fost lăsată de acesta pe mâna fiului său în 2008, pentru a nu intra în incompatibilitate cu funcţia de vicepreşedinte al judeţului.

 SC Delta Star SRL a fost înfiinţată în anul 1994 şi mai bine de un deceniu şi jumătate a reprezentat mijlocul principal de afaceri în domeniul construcţiilor pentru posesorul ei. De-a lungul timpului, firma a derulat multe afaceri nu doar în mediul privat, dar şi cu statul român. De asemenea, societatea se numără printre sereleurile care au generat bani pentru Partidul Naţional Liberal. De pildă, în 2007 Ioan Ciugulea sponsoriza partidul cu peste 320 de milioane de lei vechi, şi asta la o singură „strigare“ şi într-un an neelectoral.
Prin Hotărârea nr. 1 din 27 iunie 2008, Ciugulea schimbă statutul societăţii din SRL unipersonal în SRL cu mai mulţi asociaţi, atrăgându-şi în firmă fiii şi lăsând administrarea acesteia pe mâna unuia dintre ei. El ieşea, astfel, din situaţia de incompatibilitate cu noua funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Asta nu va însemna că nu se va mai ocupa de societate. Intrarea societăţii în insolvenţă nu înseamnă că vicepreşedintele Ciugulea a sărăcit. Pentru că el controlează, alături de Dănuţ Codan, preşedintele PNL Slatina, de Dănuţ Oprea şi de liberalul Ştefan Gherghina, soţul fostei şefe a Finanţelor Publice Olt, societatea Delta Grup Cons SRL, înfiinţată în 2007. Delta Grup Cons a înregistrat an de an profituri de miliarde de lei, aşa cum îi stă bine unei firme cu acţionari sus-puşi, ieşind mereu victorioasă din criza financiară care a lovit lumea în aceşti ani. Mai mult, intrarea unei firme controlate de politicieni în incapacitate de plată ridică suspiciuni. Se cunosc tertipurile utilizate de şmecheri pe latura insolvenţei, cu mutări de active de pe o firmă pe alta, spun cunoscătorii în domeniu. Iar familia Ciugulea controlează mai multe firme. Apropiaţi ai vicepreşedintelui CJ Olt susţin că şi intrarea firmei sale în insolvenţă ţine, aşadar, de unele manevre. Deşi sechestrul pus pe staţia de betoane de pe strada Tudor Vladimirescu din Slatina, care lucra pentru Delta Grup Cons, ar fi o realitate. Nemaiputând folosi staţia sechestrată, Ciugulea & compania foloseşte în lucrări beton cumpărat de la alţi constructori. Şi se zice că Ciugulea şi Codan nu s-ar plânge de bani şi că problemele financiare ar fi doar aparente: cei doi oameni de afaceri îşi plătesc cinstit furnizorii. Mai greu îi era lui Ciugulea cu plăţile către muncitori, care anul trecut erau puşi să dea cu subsemnatul că sunt de acord să fie plătiţi ca zilieri, deşi li se spusese cu totul altceva. Vorbim de muncitorii care „trăgeau“ pentru societatea aflată azi în insolvenţă. Se pare, însă, că nu din lipsuri financiare aplica liberalul în discuţie această strategie, ci din zgârcenie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu