joi, 1 mai 2014

Soția consilierului local Florin Obretin a dat o gaură de două miliarde lei vechi Casei de Ajutor Reciproc „Expresul CFR”



Soţia consilierului local slătinean Florin Obretin, Denisa Obretin, a dat o gaură de circa două miliarde de lei vechi Asociaţiei pentru Ajutor de Deces şi Casa de Ajutor Reciproc (AAD CAR) „Expresul CFR”. Ea şi-a pierdut postul de preşedinte al Filialei Slatina a acestei organizaţii, după ce un control i-a scos la lumină fapta. Soţii Obretin vor pierde, marți, şi apartamentul pe care îl deţin la Slatina, singura modalitate ca asociaţia să îşi recupereze banii.

Costel MIREA

Deși reprezentanții filialei slătinene au infirmat vreo lipsă în gestiune, surse din cadrul centralei asociației ne-au șoptit că povestea este adevărată. Controlul a fost unul intern şi a descoperit lipsa în gestiune în luna decembrie a anului trecut. Reprezentanţii asociaţiei nu au făcut plângere la organele de cercetare penală, mulţumindu-se cu promisiunea Denisei Obretin că va returna toţi banii lipsă. Potrivit surselor citate, modul de operare era aparent simplu: fosta preşedintă a filialei făcea credite la Casa de Ajutor Reciproc în numele unor persoane care habar nu aveau că sunt debitori la CAR. Pe de altă parte, se pare că Denisa Obretin îşi însuşea sume de bani şi din plăţile unor oameni cu împrumuri la CAR. Mulţi dintre ei nu primeau chitanţe pentru banii returnați în rate.

Faptele Denisei Obretin se întind pe câţiva ani şi, deşi de-a lungul vremii la nivelul filialei s-au derulat mai multe controale, acestea nu au descoperit nimic până la finele anului trecut. Se pare că angajata reuşea să îşi convingă superiorii, ori de câte ori aceştia îi atrăgeau atenţia asupra unor debite mai vechi neonorate, că cei care înregistrau astfel de debite sunt buni platnici şi că lucrurile se vor regla în timp. Debitele cu pricina erau, însă, fructul ingineriilor preşedintei.

Aceasta şi-a pierdut funcţia de conducere şi, în ianuarie 2013, ea a fost dată afară din asociaţie. Ulterior s-ar fi angajat la o firmă privată din domeniul asistenței medicale generale, dar în scurt timp, după ce conducerea companiei a aflat de faptele femeii, a încheiat cu ea raporturile de muncă.

Pe de altă parte, pentru că, până de curând, fosta președintă a CAR „Expresul CFR” Slatina nu a reuşit să returneze banii palmaţi, conducerea asociaţiei a decis să pună în executare apartamentul pe care soţii Obretin îl deţin în Slatina și care figura ca garanție pentru postul pe care Denisa Obretin îl ocupa. Săptămâna trecută inspectorii din cadrul centralei „Expresul CFR” au avut o întrevedere cu cei doi soți, urmând ca marţi, 11 iunie, să fie semnate actele de predare-preluare a apartamentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu