joi, 1 mai 2014

Avocat slătinean, cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals



Un avocat din Slatina, Marian Voinea, fost ofiţer de Securitate, este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. El a încercat să-i păcălească pe magistraţii Judecătoriei Slatina într-un proces civil, depunând la dosar înscrisuri care urmau să producă efecte favorabile părţii apărate de Voinea, dar care nu aveau nici o legătură cu procesul.

Costel Mirea

Avocatul slătinean a fost angajat de Primăria Brebeni într-un proces în care instituţia contesta executarea unei hotărâri judecătoreşti. Numai că avocatul a depus contestaţia în afara termenului legal, astfel că instanţa de judecată a dat câştig de cauză părţii adverse. Marian Voinea a depus atunci la dosar un plic şi o recipisă poştală care ar fi trebuit să dovedească faptul că documentul contestaţiei ar fi fost trimis prin intermediul unei firme de curierat rapid, deşi biroul avocatului Voinea este situat la doar 50 de metri distanţă de sediul Judecătoriei. Instanţa nu s-a lăsat convinsă de explicaţia fostului securist şi a menţinut hotărârea. Aceasta a fost atacată cu recurs la Tribunalul Olt. Recursul a fost admis, magistraţii tribunalului trimiţând dosarul la prima instanţă spre rejudecare. Judecătorul care a judecat cauza a verificat însă veridicitatea înscrisurilor depuse la dosar de avocat şi a ajuns la concluzia că înscrisurile nu au nici o legătură cu procesul. În consecinţă, instanţa a suspendat judecarea cauzei şi a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova în legătură cu fapta avocatului.

Avocatul Marian Voinea a mai fost cercetat de procurorii craioveni, în urmă cu patru ani, pentru fals şi uz de fals, tot în legătură cu un document cu valoare într-un proces.

Marian Voinea a lucrat până în 1989 ca ofiţer de Securitate în judeţul Teleorman, pe parte de informaţii interne. În primii ani de după Revoluţie a fost angajat la Prefectura Olt. După ce a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Craiova, el a îmbrăţişat profesia de avocat, intrând în breaslă în 2005.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu