miercuri, 30 iulie 2014

Şeful PNL Scorniceşti, şcolit sub aripa falsificatorului de diplome Dobronăuţeanu



După seria dezvăluirilor apărute recent în legătură cu manevrele mafiei liberale din Scorniceşti, preşedintele organizaţiei locale a PNL, omul de afaceri şi consilierul judeţean Ion Moisescu, a găsit calea cea mai uşoară pentru a da o replică publicaţiei noastre: proferând injurii. A făcut-o repede, pe fugă, după care, „răcorit”, s-a făcut nevăzut cu autoturismul său 4x4. Limbajul licenţios folosit de liderul liberal indică un grad de educaţie cel puţin curios. De altfel, studiile superioare le-a urmat la „celebra” universitate „Alexandru Ghica” din Alexandria, în jurul căreia a izbucnit un scandal monstru pe marginea a mii şi mii de certificate profesionale, diplome de absolvire a liceului şi licenţe universitare false. Examenele de licenţă erau susţinute la alte universităţi, printre care s-a numărat şi Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, acolo unde a fost licenţiat Moisescu, dar şi colegul său de partid Florea Niculae. Ancheta demarată de poliţişti în acest caz nu s-a închis nici astăzi, cercetările fiind extinse şi în judeţul Olt.

Costel MIREA

Deranjat de amănuntele date publicităţii de Gazeta Nouă pe marginea mai multor ilegalităţi comise de primarul liberal al oraşului Scorniceşti, Cătălin Davidescu, dar şi pe marginea unor manevre care îl privesc personal, preşedintele PNL Scorniceşti, Ion Moisescu, a devenit extrem de nervos. Atât de nervos, încât a simţit nevoia să se adreseze reprezentanţilor publicaţiei utilizând un limbaj care nu poate fi redat aici.

Supărarea lui Moisescu pe noi a fost generată în mare parte de dezvăluirile privind afacerile necurate pe care Cornel Stanciu, fost preşedinte al tinerilor din cadrul PNL Olt şi un bun prieten al său, le-a derulat cu Primăria Scorniceşti, primind sume de bani de ordinul miliardelor de lei vechi pentru lucrări de pietruire a unor drumuri, lucrări executate doar pe hârtie, conform unui raport al Camerei de Conturi Olt.

Limbajul licenţios folosit de preşedintele PNL Scorniceşti împotriva noastră indică un grad de educaţie scăzut pe care Ion Moisescu şi l-a „desăvârşit”, în urmă cu peste 10 ani, graţie Universității „Alexandru Ghica” din Alexandria, neacreditată. Aici, ca și la Universitatea „Europa Ecor”, tot neacreditată, mai mulţi profesori universitari, în frunte cu patronul celor două instituții de învățământ superior, Mina Silviu Dobronăuţeanu, au fabricat circa 15.000 de certificate profesionale, diplome de Bacalaureat şi licenţe universitare false, preţurile plătite pentru aceste servicii variind între 3.000 şi 3.500 de euro.

Membrii reţelei racolau din toată ţara persoane care doreau să obţină licenţe, apoi le întocmeau dosare de absolvire a facultăţilor de petrol şi gaze, inginerie, ştiinţe economice, drept, management, contabilitate şi informatică, psihosociologie, stomatologie şi chiar medicină, fără ca persoanele respective să fi urmat cursurile respective. Mai departe, pentru obţinerea licenţei aceste dosare erau depuse, în funcţie de „pile şi relaţii”, la diverse facultăţi acreditate, printre care figurau Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, Universitatea Valahia Târgovişte, Facultatea de Vest Timişoara, Universitatea „Gh. Cristea” şi Universitatea Hyperion din Bucureşti. Ion Moisescu şi-a ales Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, unde a fost licenţiat în ştiinţele economice, ca şi colegul său de partid Florea Niculae.

Diplome şi funcţii

În baza studiilor superioare „urmate” la Alexandria – Ploieşti, Ion Moisescu a ocupat în două rânduri o funcţie de conducere, respectiv pe cea de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, la propunerea PNL Olt. Primul mandat l-a avut în perioada iulie 2007 – aprilie 2009, pe cel de-al doilea în perioada 2013 – 2014. Întrebat despre această situaţie, Ion Moisescu a recunoscut, în primă fază, că diploma de licenţă a obţinut-o la Facultatea de Ştiinţe Economice Ploieşti. Ulterior, într-o discuţie telefonică, a negat că ar fi obţinut diploma de licenţă unde a obţinut-o.

„N-am nicio treabă. E ca şi cum te-aş întreba eu de rachete nucleare. N-am nicio treabă”, a întors-o, ca la Ploieşti, şeful liberalilor din Scorniceşti.

Dacă se va dovedi că în spatele diplomei de licenţă obţinută la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti au stat unele documente de absolvire cu cântec, liderul PNL Scorniceşti va avea o problemă. Şi nu doar el. Se pare că la aceleaşi servicii a recurs şi şeful Căminului pentru Persoane Vârstnice Spineni, Florea Niculae, coleg vechi de partid cu Moisescu. Niculae deţine postul de conducere de la Spineni de mai mulţi ani în baza diplomei de licenţă obţinută tot în cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze Ploieşti, beneficiind de un venit lunar de aproape 2.000 de lei, la care se adaugă indemnizaţia de consilier judeţean, calitate pe care o deţine din 2008.

Contactat telefonic, Florea Niculae a recunoscut că este licenţiat în ştiinţe economice la aceeaşi facultate din Ploieşti, dar a negat cu vehemenţă că ar fi urmat cursurile uneia dintre cele două universităţi neacreditate din Alexandria. De altfel, domnia-sa are dreptate sută la sută, pentru că aceste cursuri nici n-au prea existat în realitate.

„Eu sunt economist, am diplomă de la Petrol şi Gaze Ploieşti, acolo am şi făcut”, a declarat liberalul Niculae, susţinând că de miile de diplome false şi de ancheta poliţiei pe marginea acestora nu a auzit niciodată, deşi scandalul care a zguduit lumea universitară a fost extrem de prezent în mass-media româneşti la vreme respectivă.

Anchetă şi în Olt

Ancheta penală demarată în 2009 în scandalul diplomelor false nu s-a încheiat nici acum. Anul acesta cercetările au fost extinse şi la nivelul judeţului Olt, poliţiştii de la Serviciul pentru Investigarea Fraudelor primind solicitări din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti să audieze mai multe persoane în acest caz.

„Există o asemenea anchetă în desfăşurare, dar nu este ancheta noastră, ci a Bucureştiului. Colegii mei de la SIF au primit, într-adevăr, liste cu persoane pentru a li se lua declaraţii. Persoanele în cauză au fost audiate, iar declaraţiile lor au fost trimise celor care se ocupă cu ancheta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.
Publicat în Gazeta Nouă din 10 iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu